Motorola portofoons

Motorola is voor veel mensen een van de meest bekende merken op het gebied van communicatiemiddelen. Is niet vanwege de walkie talkies en portofoons die Motorola maakt, dan is het wel van de mobiele telefoons van enkele jaren geleden. Het bedrijf werd al in 1928 opgericht, waarbij haar focus in eerste instantie op telefonie lag. Toen men de overgang van traditionele mobiele telefoons naar smartphones mistte, ging het economisch gezien steeds minder met Motorola. Dit deed men besluiten om het bedrijf in 2011 gedeeltelijk stop te zetten, waarbij de tak voor mobiele telefoon volledig afgestoten werd.

Daar waar de mobiele telefoons van Motorola niet langer een succes bleken te zijn, waren de Motorola portofoons en walkie talkies dat wel. Dit maakt dat men deze tak voortzette onder een nieuwe naam, namelijk Motorola Solutions. Tot op de dag van vandaag is Motorola Solutions actief. Inmiddels heeft dit bedrijf een omzet van een kleine zes miljard euro. Heeft u al eens nagedacht over de aanschaf van Motorola portofoons?

Verschil Motorola portofoons en walkie talkies

Bij het vergelijken van verschillende communicatiemiddelen van Motorola zult u opmerken dat er een verschil bestaat tussen de Motorola portofoons en walkie talkies. Motorola portofoons worden voornamelijk door grotere organisaties en bijvoorbeeld bedrijven gebruikt, terwijl de walkie talkies geschikter zijn voor particuliere gebruikers. Het fijne aan Motorola walkie talkies is onder meer dat u voor het gebruik van dit communicatiemiddel geen vergunning nodig heeft in veel gevallen. Bij Motorola portofoons kan het voorkomen dat u een dergelijke vergunning wel zal moeten aanvragen om deze te mogen gebruiken.

Het fijne aan de Motorola portofoons is dat u overal en altijd een goed bereik heeft, mits u binnen het bereik van de portofoon blijft. Bij het gebruik van mobiele telefoons komt het zeer geregeld voor dat het bereik in grote gebouwen met dikke betonnen muren en vloeren minder goed is of zelfs helemaal wegvalt. Dit kan voor beveiligers vergaande gevolgen hebben! U moet er toch niet aan denken, dat u tijdens een overval geen contact kunt krijgen met uw beveiligers. Door Motorola portofoons te gebruiken voorkomt u dit.

Verschillende modellen Motorola portofoons

De Motorola portofoons worden in tal van verschillende modellen aangeboden. Zo vindt u altijd een geschikte portofoon, die aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Denk aan het verschil tussen een analoge en digitale Motorola portofoon, het verschil tussen een portofoon met en zonder GPS-lokalisering, enzovoorts. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een digitale Motorola portofoon, omdat dit tal van voordelen biedt ten opzichte van een analoge portofoon. Denk aan een betere audiokwaliteit, een beperkte kans op storingen of ruis, enzovoorts.

Tip: kies bij voorkeur voor een Motorola portofoon met een iets groter bereik, dan het bereik dat u nodig denkt te hebben. Zo voorkomt u dat het signaal verslechterd wordt door betonnen muren of vloeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *