Walkie talkie kopen: voor welke doelgroep?

Er zijn tal van verschillende communicatiemiddelen te bedenken, om de communicatie tussen verschillende personen, afdelingen, organisatie, etc. mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een vast telefoonnet binnen uw bedrijfspand, mobiele telefoons, e-mails, enzovoorts. Heeft u echter al eens nagedacht over het gebruik van een walkie talkie? Een walkie talkie kan u verschillende voordelen bieden. Zo bent u met een walkie talkie verzekerd van een goed bereik binnen uw bedrijfspand of woning, omdat u niet bang hoeft te zijn voor een wegvallend signaal. Zeker in panden met dikke betonnen muren of vloeren valt het signaal van een mobiele telefoon zeer geregeld weg. Ook in beboste gebieden of op hoogte heeft u met een walkie talkie signaal.

Het is niet altijd duidelijk voor welke doelgroep een walkie talkie een geschikt communicatiemiddel is. Zijn het voornamelijk grote organisaties die voor het gebruik van een walkie talkie kiezen? Worden walkie talkies gebruikt door particulieren? Enzovoorts. In dit artikel beschrijven we de doelgroep van walkie talkies.

Walkie talkies voor particuliere gebruikers

Er bestaat geen wezenlijk verschil tussen een walkie talkie en een portofoon. Vaak wordt de term walkie talkie gebruikt voor een portofoon van een iets mindere kwaliteit, wat dit type portofoon ideaal maakt voor particuliere gebruikers. Zodoende is de doelgroep van walkies talkies de groep met particuliere gebruikers. Portofoons worden voornamelijk gebruikt door grotere organisaties, beveiligers, enzovoorts.

Een walkie talkie heeft vaak iets minder mogelijkheden en een wat kleiner bereik dan een portofoon. Als particuliere gebruiker heeft u echter geen bijzonder groot bereik nodig, evenals dat een mogelijke GPS-lokalisering weinig meerwaarde voor u biedt. Door voor een walkie talkie zonder dergelijke toevoegingen te kiezen, profiteert u van een lagere prijs. Zo voorkomt u dat u voor functies betaalt, die u uiteindelijk niet zal gebruiken.

Een walkie talkie met babyfoonfunctie

Sommige walkie talkies voor particuliere gebruikers beschikken over een babyfoonfunctie, die niet op iedere portofoon zit. Een babyfoonfunctie maakt het mogelijk om uw walkie talkie als babyfoon in te zetten. U kunt het geluid van uw kind namelijk via uw eigen portofoon horen, terwijl uw kind uw geluid niet hoort. Het geluidstransport is bij deze functie eenzijdig. Een walkie talkie als babyfoon gebruiken biedt het voordeel dat u de walkie talkie mee kunt nemen naar een etentje of feestje bij de buren! Een walkie talkie heeft doorgaans een groter bereik dan een babyfoon die u los in de winkel koopt. Daarbij kunt u de walkie talkie op een latere leeftijd blijven gebruiken als u buiten de deur eet. In geval van nood kunnen uw kinderen de walkie talkie in huis gebruiken om contact met u te krijgen.

Binnen ons assortiment vindt u een groot aanbod aan walkie talkies. Zo vindt u altijd een walkie talkie die aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren! Wilt u een walkie talkie met een groot bereik? Kiest u voor een walkie talkie die direct na het ontvangen van uw bestelling te gebruiken is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *