Walkies talkies versus portofoons

Een goede communicatie is essentieel! Dit geldt zowel voor zakelijke gebruikers van communicatiemiddelen, als voor particulieren. Organisaties gebruiken portofoons en walkie talkies bijvoorbeeld voor de communicatie tussen beveiligers of verschillende afdelingen, terwijl particulieren dit communicatiemiddel tijdens hun vakantie kunnen gebruiken. Denk aan een wintersportvakantie, waarbij de afstand tussen gezinsleden op de piste al snel erg groot kan worden door een verschil in snelheid. Om elkaar op de hoogte kunnen blijven houden van elkaars posities kan het gebruik van een portofoon of walkie talkie verstandig zijn. Datzelfde geldt voor een wandel- of fietstocht die u tijdens uw vakantie met uw gezin of familie maakt.

Wanneer u op internet naar portofoons en walkie talkies zoekt, zal niet altijd duidelijk zijn wat het precieze verschil tussen beide communicatiemiddelen is. Het antwoord op de vraag wat het verschil tussen een portofoon en walkie talkie is, is simpelweg dat er geen groot verschil bestaat. De term walkie talkie wordt doorgaans gebruikt voor het communicatiemiddel dat door particulieren gebruikt wordt, terwijl we voor zakelijke gebruikers de term portofoon gebruiken. Onderling zit er vaak wel een groot verschil in kwaliteit tussen walkie talkies en portofoons.

Belangrijke verschillen tussen walkie talkies en portofoons

Bij de aanschaf van een walkie talkie of een portofoon dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het bereik van dit communicatiemiddel. Een portofoon kan een bereik van meer dan vijftig kilometer hebben, terwijl het bereik van een walkie talkie vaak iets beperkter is. Een groot bereik is voor particulieren vaak ook niet nodig, doordat de afstand tussen twee walkie talkies beperkt blijft. Bij het beveiligen van een groot evenemententerrein of het communiceren met verkeersregelaars op een andere parkeerplaats is een groot bereik essentieel.

Een ander verschil tussen een walkie talkie en een portofoon is dat een portofoon in sommige gevallen enkel met een vergunning gebruikt mag worden. Met een portofoon wordt u namelijk de mogelijkheid geboden om een privénetwerk op te zetten op een eigen frequentie. Bij walkie talkies gebeurt dit vrijwel nooit, omdat het geen meerwaarde heeft voor particuliere gebruikers van dit communicatiemiddel. Zeker voor beveiligers van evenementen of grote bedrijven kan een privénetwerk fijn zijn, om te voorkomen dat gesprekken kunnen worden afgeluisterd.

Verschil in prijs tussen walkie talkies en portofoons

Ook niet onbelangrijk is het verschil in prijs tussen een walkie talkie en een portofoon. Doordat een walkie talkie in veel gevallen aanzienlijk goedkoper is, kiezen veel particulieren voor het gebruik van een walkie talkie in plaats van voor een portofoon. Voor bedrijven spelen de hogere kosten van een portofoon vaak een minder grote rol, waardoor zij liever voor extra functies en een betere kwaliteit kiezen. Binnen ons assortiment vindt u een groot aantal walkie talkies en portofoons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *