Wat zijn de voordelen van een smartportofoon vs. Entropia?

De aanschaf van een nieuwe portofoon is voor veel consumenten niet eenvoudig. Kiest u voor een losse portofoon, een smartportofoon of een portofoon die kan worden aangesloten op Entropia? In dit artikel vergelijken we smartportofoons met portofoons die op Entropia kunnen worden aangesloten. Zo kunt u na het lezen van dit artikel een weloverwogen keuze maken! Om de voordelen van een smartportofoon ten opzichte van een Entropia portofoon te kunnen begrijpen, is het allereerst belangrijk om de verschillende tussen beide portofoons te kennen.

Hoe werkt het Entropia-netwerk?

Onder Entropia verstaan we een TETRA netwerk, die zowel in Nederland als in België te gebruiken is. Door uw portofoon op dit netwerk aan te sluiten bent u verzekerd van een optimale dekking en een zeer goed bereik! Dit maakt het gebruik van Entropia ideaal voor koeriersbedrijven, beveiligers en bijvoorbeeld de hulpdiensten. Het onderhoud van dit netwerk ligt in handen van TetraNed, waardoor u hier zelf niet voor hoeft te doen als u eenmaal aangesloten bent. Binnen dit netwerk is het zowel mogelijk om een spraakverbinding op te zetten, als ook een dataverbinding. Dit maakt het Entropia netwerk geschikt voor portofoons, mobilofoons en datamodems. Doordat het netwerk afgesloten is, kunnen onbevoegden in geen geval meeluisteren met de gesprekken die u over dit netwerk voert.

Werking van een smartportofoon

Naast het gebruik van het Entropia-netwerk van TetraNed kunt u voor een smartportofoon kiezen. Onder een smartportofoon verstaan we een combinatie van een portofoon en een mobiele telefoon. Net als bij een mobiele telefoon kunt u namelijk een simkaart in uw smartportofoon stoppen, waarmee u de smartportofoon als telefoon kunt gebruiken. Daarbij beschikken smartportofoons vaak over verschillende extra functies, zoals een camera en de mogelijkheid tot GPS tracking. Dankzij deze GPS tracking kan men vanuit een centrale post meekijken met de posities van de gebruikers van de portofoons. De kans op gevaarlijke situaties wordt op deze manier kleiner, omdat men in geval van nood direct weet waar een portofoongebruiker zich bevindt.

Voordelen van een smartportofoon

Ten opzichte van een Entropia portofoon biedt een smartportofoon verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel is de grotere dekking van een smartportofoon. Waar het Entropia netwerk dekking biedt binnen Nederland en België, heeft u met een smartportofoon dekking binnen heel Europa en zelfs daarbuiten. U kunt uw simkaart immers overal in de wereld gebruiken! Een ander voordeel aan een smartportofoon is de mogelijkheid om livebeelden te delen met een centrale post. Zo kunt u de centrale post mee laten kijken met de situatie op een evenemententerrein, in een winkelcentrum, enzovoorts.

Kortom, de mogelijkheden van een smartportofoon zijn groter dan die van een Entropia portofoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *