Wat zijn de voordelen van een mobilofoon?

Steeds meer bedrijven zoeken naar mogelijkheden om de bedrijfscommunicatie te verbeteren. Het versturen van mailtjes om een andere afdeling te bereiken of het bellen via een mobiele telefoon of vaste telefoonlijn is niet meer van deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan een noodsituatie, waarbij u niet kunt wachten op de reactie per mail. Een telefoongesprek zou in zo’n geval de uitkomst kunnen bieden, maar met een mobiele telefoon heeft u lang niet overal een goed bereik. Dit geldt in het bijzonder binnen grote bedrijfspanden, waar dikke betonnen muren en vloeren het telefoonsignaal kunnen verslechteren. Heeft u al eens nagedacht over het gebruik van een mobilofoon?

Een mobilofoon wordt vaak verward met een walkie talkie of een portofoon. Het is echter belangrijk om te weten dat een mobilofoon een heel ander type communicatiemiddel is. Hoewel een mobilofoon gekoppeld kan worden aan portofoons, is het niet mogelijk om een mobilofoon mee te nemen naar een andere locatie. Dit is bij een portofoon logischerwijs wel het geval! In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen die een mobilofoon u kan bieden. Het zijn voornamelijk bedrijven die gebruik maken van een mobilofoon. Voor particulieren biedt dit communicatiemiddel weinig meerwaarde, zij kunnen beter voor losse walkie talkies kiezen.

Mobilofoon binnen een centrale gebruiken

Het gebruik van een mobilofoon biedt voornamelijk voordelen aan grote centrales. Denk bijvoorbeeld aan een taxicentrale, waarvandaan verschillende taxi’s moeten worden aangestuurd. In dit geval komt de mobilofoon direct van pas! U kunt verschillende portofoons, die u in iedere taxi installeert, aan de mobilofoon binnen de taxicentrale koppelen. Vanuit de centrale kunt u de taxi’s individuele orders geven via de mobilofoon, zonder dat andere taxichauffeurs meeluisteren. Ook bij de organisatie van een evenement kunt u een mobilofoon gebruiken in een centrale post, om de verschillende betrokken partijen aan te kunnen sturen.

Tip: leg altijd een setje losse portofoons in de centrale! In het geval van een noodsituatie kunt u de centrale verlaten en toch in contact blijven met verschillende partijen.

Verschillen tussen mobilofoons

Wanneer u voor de aanschaf van een mobilofoon kiest, is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het bereik van de mobilofoon! Doordat u de mobilofoon in een centrale gebruikt, is het belangrijk dat de mobilofoon over een groot bereik beschikt om de verschillende aangesloten portofoons te kunnen bereiken.

Ook is het belangrijk om te letten op het aantal kanalen wat op de mobilofoon gebruikt kan worden. Zeker bij de organisatie van een evenement wilt u in ieder geval vier of vijf kanalen kunnen gebruiken voor verkeersregelaars, beveiligers, artiestbegeleiders, organisatoren in de feestzaal, enzovoorts. Binnen ons assortiment vindt u verschillende mobilofoons die in verschillende prijsklassen vallen. Zo vindt u altijd een mobilofoon die aansluit bij de toepassing die u hiervoor in gedachten heeft!

1 thought on “Wat zijn de voordelen van een mobilofoon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *