Smartportofoons met landelijke en zelfs internationale dekking

Portofoons hebben zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld! Dit maakt dat portofoons al lang niet meer het communicatiemiddel zijn zoals we die voorheen kenden. Heeft u bijvoorbeeld al eens overwogen om een smartportofoon aan te schaffen? Een smartportofoon is een speciaal type portofoon met een landelijke en in sommige gevallen zelfs internationale dekking! De smartportofoon valt enigszins te vergelijken met de verschillende andere smartapparaten, zoals de slimme thermostaat, verlichting die op het WiFi-netwerk kan worden aangesloten, enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over de mogelijkheden die een smartportofoon u biedt.

Hoe werkt een smartportofoon?

Een smartportofoon is een combinatie van een portofoon met een mobiele telefoon. Dit maakt dat u met uw smartportofoon kunt communiceren met andere portofoons, maar ook kunt bellen naar vaste of mobiele nummers. Dit vergroot de mogelijkheden van uw portofoon enorm, omdat niet iedereen binnen uw organisatie een portofoon heeft. Door hem of haar op een telefoonnummer te bellen met uw portofoon, kunt u elkaar alsnog bereiken. U belt net als bij uw mobiele telefoon via een simkaart die u in de smartportofoon kunt stoppen. Het gebruik van een simkaart in uw smartportofoon maakt dat u deze landelijk en internationaal kunt gebruiken. Ideaal voor op vakantie!

Waar veel digitale portofoons voorheen enkel met knoppen op het apparaat werkten, kunt u met een smartportofoon gebruik maken van een touchscreen. Dit maakt het nog eenvoudiger om de smartportofoon te bedienen. Niet iedere smartportofoon is uitgevoerd met een touchscreen.

Voordelen van een smartportofoon

Met een smartportofoon profiteert u van verschillende voordelen. Naast het feit dat u zowel met andere portofoons als met mobiele telefoons kunt communiceren, beschikt een smartportofoon over tal van extra’s. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om uw portofoon te koppelen met een WiFi-netwerk, waardoor u ook over de WiFi-verbinding contact met anderen kunt hebben. Zo kunt u een privaat netwerk binnen uw organisatie opzetten, die niet af te luisteren is door anderen. Wanneer u over de openbare frequentie zou communiceren met uw portofoon is dit wel mogelijk.

Ook beschikken sommige smartportofoons over een camera! Hoewel deze camera aanzienlijk minder scherp is dan de camera’s van smartphones, stelt het u wel in staat om foto’s en video’s te delen met een centrale meldkamer. Dit is ideaal wanneer er sprake is van een noodsituatie en u een centrale post op de hoogte wilt brengen van de situatie. Op basis van uw beelden of foto’s kan de meldkamer vervolgens naar een oplossing zoeken. Deze functie is voornamelijk interessant voor beveiligers binnen een winkelcentrum, een groot bedrijfspand en op een evenemententerrein.

Tip: kies voor een smartportofoon met GPS tracking! Zo kan uw portofoon vanuit een centrale meldkamer gelokaliseerd worden. Mocht er sprake zijn van een noodsituatie, dan weet men in de meldkamer waar u zich bevindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *