Portofoons voor evenementen

Het op de juiste wijze beveiligen van grote evenementen is geen eenvoudige klus. Denk bijvoorbeeld aan de coƶrdinatie bij het regelen van de parkeervoorziening voor bezoekers, de communicatie tussen beveiligers op het evenemententerrein, enzovoorts. Om de communicatie soepel te laten verlopen kan het gebruik van portofoons aan te raden zijn. Er zijn verschillende portofoons die voor evenementen gebruikt kunnen worden. Hierbij heeft u onder meer keuze uit een portofoon met of zonder vergunning. Zeker voor de kleinere evenementen kan het gebruik van een portofoon verstandig zijn, maar biedt een portofoon met vergunning niet direct een grote meerwaarde.

Binnen onze webwinkel bieden wij verschillende portofoons voor evenementen aan. De prijs voor dergelijke portofoons lopen uiteen van nog geen honderd euro, tot meer dan vijfhonderd euro. Het is van de toepassing van de portofoons afhankelijk, welk type portofoon het meest geschikt voor u is. In dit artikel vertellen we u meer over de toepassing van portofoons voor evenementen.

Communicatie tijdens evenementen

Tijdens een groot evenement moeten verschillende partijen op de juiste manier en op het juiste moment worden aangestuurd. Vaak wordt deze communicatie vanuit een centrale controlepost georganiseerd. Hier staat met in contact met de verkeersregelaars, de mensen van de beveiliging, de artiestbegeleiders, enzovoorts. Om de communicatie tussen deze partijen soepel te laten verlopen is de inzet van portofoons voor evenementen raadzaam. Met een portofoon heeft u overal en altijd bereik, beschikt u over een langere batterijduur dan bij een mobiele telefoon, enzovoorts.

Doordat er vanuit een centrale post met de verschillende betrokken partijen gecommuniceerd wordt, is het belangrijk dat een portofoon voor evenementen over meerdere kanalen beschikt. Zo kunt u iedere groep aan een eigen kanaal koppelen, om te voorkomen dat zij voortdurend met elkaars gesprekken (moeten) meeluisteren. U kunt alle partijen aan een kanaal koppelen, mocht er sprake zijn van een noodgeval of een algemene mededeling.

Geschikte portofoons voor evenementen

Bij de aanschaf van portofoons voor evenementen dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Het meest belangrijke aspect van portofoons voor evenementen is het grote bereik van dit communicatiemiddel. Zeker voor verkeersregelaars is het belangrijk dat de portofoon een bereik van minimaal een kilometer heeft. Niet alleen voor de communicatie met de controlepost, maar bijvoorbeeld ook voor de communicatie tussen verkeersregelaars op verschillende parkeerplaatsen rond het evenemententerrein.

Naast het bereik van de portofoons voor evenementen zou u ook kunnen letten op het aantal kanalen wat u op de portofoon kunt gebruiken, de noodzaak van het aanvragen van een vergunning, enzovoorts. Portofoons worden vaak in setjes van twee of vier stuks verkocht. Het is aan te raden om de portofoon te combineren met een headset, zodat u de portofoon niet voortdurend in de hand hoeft te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *