Portofoons met het beste bereik

Met welk doel bent u op zoek naar een portofoon? Wilt u bijvoorbeeld een portofoon kopen voor de communicatie tussen de beveiligers binnen uw organisatie? Bent u als particulier op zoek naar portofoons voor de communicatie binnen uw gezin op vakantie? Enzovoorts. Veel mensen verwachten een groot bereik te hebben met een nieuwe portofoon. Niet alleen moet het mogelijk zijn om op grote afstand van elkaar te kunnen blijven communiceren, ook wilt u op grote hoogte of in een betonnen gebouw een goed bereik hebben. Niet voor niets kiezen steeds meer organisaties voor het gebruik van portofoons met een groot bereik, in plaats van mobiele telefoons. Mobiele telefoons hebben binnen grotere bedrijfspanden vaak een zeer beperkt bereik, doordat het telefoonsignaal gehinderd wordt door de dikke betonnen vloeren.

In dit artikel vertellen we u meer over de portofoons met het beste bereik. Deze portofoons hoeven niet per definitie de duurste modellen te zijn! De hogere prijs van een portofoon zit bijvoorbeeld eerder in de extra functies die een portofoon u biedt. Denk aan een GPS-lokalisering, de mogelijkheid om meerdere kanalen te gebruiken om te communiceren, enzovoorts.

Wat zijn de portofoons met het beste bereik?

Wanneer u op internet naar portofoons met een groot bereikt zoekt, zult u een groot aantal verschillende soorten portofoons vinden. Een goed voorbeeld van een portofoon met een zeer groot bereik is de Baofeng UV-5RA. Dit model heeft en bereik van wel maximaal 10 kilometer in optimale omstandigheden. In de praktijk zal het bereik altijd iets verminderd worden door betonnen gebouwen, metalen constructies, enzovoorts. Een bereik van 10 kilometer zal voor veel gebruikers van portofoons meer dan voldoende zijn. Mocht u ook met een iets kleiner bereik tevreden zijn, dan kunt u naar de modellen van Kenwood kijken. Kenwood biedt portofoons met een zendbereik van 5 tot 7 kilometer. Dit is zeker voor beveiligers van kleinere winkelcentra ruim voldoende!

Een derde voorbeeld van een portofoon die tot de portofoons met het beste bereik behoort, is de Wouxun KG-968 UHF IP66. Dit model wordt voor een scherpe prijs aangeboden en beschikt over een uiterst goede high gain UHF antenne en 10watt zendvermogen!. Dit betekent dat de portofoon u een goed bereik biedt in verschillende omstandigheden. Het is per situatie verschillend hoe groot het bereik van deze portofoon precies is.

Walkie talkie met grootste bereik

Particulieren kiezen vaak voor een walkie talkie, in plaats van voor een portofoon. Dit betekent echter niet dat een groot bereik minder belangrijk is voor particulieren. Een goed voorbeeld van een walkie talkie met een groot bereik is de Baofeng UV-5R Dualband. Dit is een model die sterk lijkt op de reeds beschreven portofoon. Deze walkie talkie heeft net als de portofoon een bereik van 10 kilometer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *