Portofoon zonder vergunning

Het gebruik van portofoons en walkie talkies is steeds gebruikelijker binnen organisaties. Er zijn tal van verschillende toepassingen te bedenken voor het gebruik van een portofoon. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen een receptioniste en verschillende afdelingen binnen een bedrijf, het gebruik van een portofoon voor de communicatie tussen twee beveiligers, enzovoorts. Dit zijn slechts twee voorbeelden, want er zijn nog diverse andere toepassingen van een portofoon zonder vergunning te bedenken.

Niet alleen voor zakelijke partijen kan het gebruik van een portofoon zonder vergunning aan te raden zijn, ook voor particulieren kan een portofoon voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een wintersportvakantie, waarbij u elkaar al snel uit het zicht zal verliezen op de piste. Via de portofoon kunt u snel en eenvoudig doorgeven waar u zich op de piste bevindt, om te voorkomen dat gezinsleden niet meer terug te vinden zijn. Of wat te denken van een wandel- of fietstocht tijdens uw vakantie?

Waarom een portofoon zonder vergunning?

Zeker voor particulieren is het raadzaam om voor een portofoon zonder vergunning te kiezen. Dit bespaart op de kosten! Daarbij is het gebruik van een portofoon met vergunning niet noodzakelijk voor particulieren. Ook voor de communicatie tussen een receptioniste en verschillende afdelingen binnen een bedrijf volstaat een portofoon zonder vergunning. Met een vergunning is het mogelijk om een privénetwerk op te zetten, buiten de toegankelijke frequentie voor dit communicatiemiddel.

Beveiligers zouden in sommige gevallen beter voor een portofoon met vergunning kunnen kiezen. Zeker bij grote evenementen kan het risico’s met zich meebrengen als iemand mee kan luisteren op het openbare netwerk. Op de website van de Nederlandse overheid vindt u meer informatie over het aanvragen van een vergunning en het nut hiervan.

Verschillende portofoons zonder vergunning

Wanneer u in ons assortiment kijkt zult u een groot aantal portofoons zonder vergunning vinden. Bij de aanschaf van een nieuwe portofoon is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het bereik van de portofoon. Zeker wanneer u de portofoon binnen een pand met dikke betonnen vloeren of muren gebruikt, kan het signaal van de portofoon verslechterd worden. In zo’n geval is het verstandig om voor een portofoon te kiezen met een iets groter bereik dan het bereik dat u daadwerkelijk nodig heeft. Zo voorkomt u dat het signaal minder sterk wordt over een grotere afstand.

Naast het verschil in het bereik van portofoons zonder vergunning heeft u de keuze tussen een digitale en een analoge portofoon. Een digitale portofoon biedt verschillende voordelen, waarvan een betere audiokwaliteit en een kleinere kans op storingen de beste voorbeelden zijn. Bij analoge portofoons viel het signaal geregeld weg, of bleek het signaal ruis te bevatten. Dit maakt het soms lastiger om iemand te verstaan tijdens een gesprek via de portofoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *