Portofoon met GPS

Portofoons worden in verschillende modellen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het grote verschil tussen een digitale en analoge portofoon! Voorheen koos men vrijwel altijd voor een analoge portofoon, maar dat is tegenwoordig steeds minder vaak het geval. Een digitale portofoon biedt u een betere audiokwaliteit, een kleine kans op storingen, enzovoorts. Naast het verschil tussen een analoge en een digitale portofoon, zijn er nog tal van andere verschillen tussen portofoons op te merken. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een portofoon met GPS? In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen en toepassingen van een portofoon met GPS.

In ons assortiment worden verschillende portofoons met en zonder GPS-functie aangeboden. Deze portofoons vallen binnen een prijsklasse tussen nog geen honderd euro en meer dan vijfhonderd euro! Zo bieden we voor iedereen een geschikte portofoon.

Hoe werkt een portofoon met GPS?

Een portofoon met GPS maakt het mogelijk om de locatie van de portofoon op afstand te bepalen. Het is vanzelfsprekend niet mogelijk om een route in te voeren en deze op de portofoon af te lezen! Doordat de locatie van de portofoon dankzij deze GPS-functie te bepalen is, kan een gebruiker van deze portofoon heel doelgericht worden aangestuurd vanuit een centrale locatie. U weet immers precies waar deze persoon zich bevindt, waar de persoon heen moet en hoe hij of zij hier het snelst komt.

Bij een portofoon met GPS-functie is een groot bereik essentieel. U wilt immers dat u de persoon die deze portofoon gebruikt over een relatief grote afstand aan kunt sturen.

Voor wie is een portofoon met GPS geschikt?

Er zijn verschillende voorbeelden van toepassingen van een portofoon met GPS te bedenken. Het meest voor de hand liggende voorbeeld hiervan is het gebruik van een portofoon met GPS door beveiligers van een winkelcentrum, een groot evenement, enzovoorts. Dergelijke locaties worden vaak vanuit een centrale post gecoördineerd. In een winkelcentrum is dat een camerakamer en bij een evenement een losse ruimte met camera’s, portofoons die in contact staan met verschillende partijen, vertegenwoordigers van hulpdiensten, enzovoorts.

Ook voor particulieren kan een portofoon met GPS handig zijn. Hoewel particulieren veel minder vaak voor dit type portofoon kiezen, biedt het enkele interessante mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een wintersportvakantie, waarbij de portofoon met GPS-functie u altijd vertelt, waar de verschillende gezinsleden zich op de piste bevinden. Zo hoeven zij dit zelf niet door te geven! Houd er rekening mee dat er ook apps zijn die dit mogelijk maken en daarbij een stuk goedkoper zijn. Mocht het bereik van uw mobiele telefoon even minder zijn, dan is dit voor een particulier minder belangrijk. Bij het beveiligen van een winkelcentrum of een evenement kan een slecht bereik logischerwijs vergaande gevolgen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *