Portofoon kopen? Gebruik deze tips

Als u een portofoon gaat kopen, wilt u uiteraard een portofoon aanschaffen waar u helemaal tevreden over bent. Dit betekent niet alleen dat u een product moet kopen dat vele jaren mee gaat, maar ook dat u een portofoon koopt die echt aan uw eisen en verwachtingen voldoet. Gaat u een portofoon kopen en kunt u wel wat tips gebruiken om het beste product in ons grote aanbod aan te schaffen? Lees dan snel verder, want op deze pagina krijgt u drie tips om in de beste portofoon te investeren.

Tip 1: zoek in de juiste branche
Portofoons kunnen in diverse branches gebruikt worden. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken om de beste portofoon voor uw branche te vinden, hebben wij onze producten onderverdeeld in diverse subcategorieën op basis van de diverse branches die portofoons kunnen gebruiken. Heeft u een portofoon nodig voor in de retail? Dan zoekt u in ons aanbod met retail portofoons om het beste product voor uw bedrijf te vinden.

Tip 2: bepaal uw aanvullende eisen aan de portofoon
Heeft u aanvullende eisen waar uw portofoon zeker aan moet voldoen? Zet deze dan eerst op een rij en ga dan op zoek naar het perfecte product in ons aanbod. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat een portofoon lang mee moet gaan zonder opgeladen te worden, dan is dit een eis die u kunt gebruiken bij het zoeken naar uw ideale portofoon. Vindt u het belangrijk dat de portofoon een grote afstand kan overbruggen, dan is dit een eis die u in uw zoektocht kan gebruiken.

Tip 3: vraag een expert om advies
Heeft u echt geen idee welke portofoon het beste bij uw eisen en verwachtingen aansluit of twijfelt u nog tussen enkele modellen? Dan raden wij u aan om advies te vragen aan onze experts. Onze experts weten precies welke portofoons het beste functioneren in welke situaties en helpen u graag de beste aankoop te doen. Ook als u vragen heeft over een specifiek product, kunt u contact opnemen met onze experts.

Twijfelt u over een bepaald product? Dan raden wij u aan dit product nooit te kopen zonder navraag te doen bij onze experts, want u hoort eigenlijk geen twijfels meer te hebben als u een portofoon koopt. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit, maar mogelijk kunnen onze specialisten een nog betere portofoon vinden voor uw branche of vinden ze een portofoon die nog beter aan uw eisen voldoet.

Voordelen van digitale portofoons
Bij het aanschaffen van een portofoon, kunt u uit verschillende soorten portofoons kiezen. De eerste keuze die u moet maken bij het aanschaffen van een portofoon, is of u een analoge of digitale portofoon aan wil schaffen. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor de aanschaf van een digitaal model en dit is niet voor niets. Koopt u een digitale portofoon, dan profiteert u namelijk van diverse voordelen. Wat een digitale portofoon precies is en wat de voordelen zijn van dit product, leest u in dit artikel.

De digitale portofoon: een korte introductie
Digitale portofoons werken ongeveer hetzelfde als computers. Neemt u een spraakbericht op in de portofoon, dan wordt dit bericht door de microfoon van het apparaat opgevangen. Vervolgens wordt de boodschap gecodeerd naar een digitaal signaal, bestaande uit 0’en en 1’en. Dit signaal wordt door één of meerdere digitale portofoons in de buurt opgevangen, waarna de boodschap weer omgezet wordt in een spraakbericht. Op deze manier hoeft u niets te coderen, maar krijgt u de spraakboodschap zoals deze in eerste instantie verzonden is.

Een digitale portofoon heeft betere audiokwaliteit
Het belangrijkste voordeel van een digitale portofoon ten opzichte van een klassieke analoge portofoon, is het feit dat de digitale variant betere geluidskwaliteit kan bieden. Dit komt omdat de portofoons nauwelijks last hebben van ruis of de kenmerkende kraak van analoge portofoons, waardoor u uw gesprekspartner veel beter kunt verstaan. Koopt u een digitaal model, dan verloopt de communicatie veel gemakkelijker en duidelijker dan met een analoge portofoon.

De digitale portofoon biedt betere audiokwaliteit omdat het product onderscheid kan maken tussen stemgeluid en omgevingsgeluiden. Het stemgeluid dat het product opvangt wordt versterkt, terwijl het omgevingsgeluid juist onderdrukt wordt.

Een digitale portofoon heeft meer zendbereik
Een ander belangrijk voordeel van de digitale variant van de portofoon, is dat dit product een groter zendbereik heeft. Dit betekent dat er een grotere afstand kan zijn tussen u en uw gesprekspartner dan wanneer u met een analoge portofoon probeert te communiceren, wat de gebruiksvriendelijkheid van de portofoon zeker ten goede doet. Veel ondernemers met grote bedrijventerreinen kopen liever een digitaal model dan een analoge portofoon en dit heeft simpelweg te maken met het grotere zendbereik van het digitale model.

Een digitale portofoon is beter voor groepscommunicatie
Tot slot is een digitale portofoon uitermate geschikt voor groepscommunicatie, terwijl de analoge portofoon op dit gebied nog wel eens tekort kan schieten. Analoge portofoons zenden namelijk altijd uit op het kanaal zoals dat bij het instellen van het apparaat is meegegeven, terwijl de digitale portofoon in staat is om flexibel te zijn in het te kiezen kanaal om te communiceren. Zeker in branches waar veel onderling contact belangrijk is voor het op het hoogste niveau functioneren van de organisatie, is de flexibiliteit van de digitale portofoon voor groepscommunicatie een groot pluspunt.

Het bereik van een portofoon
Om de kwaliteit van een portofoon te beoordelen en te controleren of een product bij uw wensen en verwachtingen aansluit, kunt u naar diverse productkenmerken kijken. Een belangrijk productkenmerk van een portofoon, is het bereik van het product. Meer over het bereik van portofoons, leest u op deze pagina.

Het bereik van een portofoon: een korte introductie
Het bereik van een portofoon geeft aan hoeveel afstand er mag zijn tussen twee portofoons bij het verzenden en ontvangen van spraakboodschappen. Heeft een portofoon een bereik van 10 kilometer, dan betekent dit dat persoon A op 10 kilometer afstand van persoon B mag staan bij het communiceren door middel van portofoons.

Bij iedere portofoon in ons grote aanbod, wordt aangegeven wat het maximale bereik van de betreffende portofoon is. Het is belangrijk om te weten dat het om het maximale bereik van het product gaat en niet om het bereik dat het product altijd en overal kan halen. Zitten er bijvoorbeeld veel obstakels tussen u en de andere persoon met de portofoon, dan wordt het bereik automatisch minder. Het bereik dat wij communiceren in onze productomschrijvingen, is het bereik dat u kunt halen onder ideale omstandigheden.

Het bereik van een portofoon: afhankelijk van diverse factoren
Kijkt u naar twee verschillende portofoons in ons aanbod, dan ziet u dat het bereik van deze producten flink van elkaar kan verschillen. Dit komt omdat het bereik van een portofoon afhankelijk is van diverse factoren, waaronder de omgeving, de gebruikte materialen en de antenne die op de portofoon gemonteerd is. Zo wordt het bereik van een portofoon automatisch beter als er geen obstakels tussen u en uw collega zitten, maar ook als de portofoon van hoogwaardige materialen gemaakt is en als de portofoon een goede antenne heeft.

Tot slot is het uitgestraalde vermogen van een portofoon ook van belang bij het bepalen van het bereik van het product. Een portofoon met 0,5 watt zendvermogen is een heel ander product dan een portofoon met 5 watt zendvermogen en hier moet u zeker rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe portofoon.

Het bereik van een portofoon verbeteren: drie tips
Heeft u een portofoon in uw bezit en bent u niet helemaal tevreden over het bereik van dit apparaat? Dan zijn er drie manieren om het bereik van uw portofoon te verbeteren. Welke drie manieren dit zijn, leest u in onderstaande tips.

Tip 1: zorg voor minder obstakels tussen u en de persoon met wie u praat. Staat u in een gebouw met dikke muren, dan kunt u bijvoorbeeld even buiten gaan staan om te communiceren. Dit is een prima oplossing voor beter bereik, maar het vermindert de gebruiksvriendelijkheid van de portofoon helaas wel.

Tip 2: koop een betere of hogere antenne voor uw portofoon. Door een betere of hogere antenne te kopen, verlegt u de horizon van de portofoon en wordt het communiceren over langere afstanden gemakkelijker.

Tip 3: koop een repeater voor uw portofoon. U plaatst de repeater op een hoge locatie of op een centrale locatie tussen u en u gesprekspartner in en alle communicatieverkeer loopt vervolgens via dit product. Hierdoor wordt het signaal niet alleen beter, maar kunt u ook verder uit elkaar gaan staan tijdens het communiceren.

De beste portofoon kopen? Zoek een portofoon voor uw specifieke branche
Welke portofoon uit ons grote aanbod digitale portofoons het beste bij u past, is afhankelijk van diverse factoren. Als specialist op het gebied van portofoons, weten wij als geen ander dat de ene klant hele andere eisen stelt aan zijn portofoon dan de andere klant. Welke eisen onze klanten precies aan hun portofoon stellen, is grotendeels afhankelijk van de branche waarin zijn werkzaam zijn en wat zij precies met de portofoon willen doen. Zo heeft u als ondernemer in de bouw een hele andere portofoon nodig dan een ondernemer in de retail of een consument die een portofoon buiten het werk om zoekt.

De productcategorieën van PortofoonWEB
Om ervoor te zorgen dat iedere klant de perfecte portofoon kan kopen zonder uren te moeten zoeken naar het beste product, hebben wij onze portofoons onderverdeeld in diverse productcategorieën. Bent u werkzaam in de horeca en zoekt u een portofoon die horecaondernemers optimaal ondersteunt in hun werkzaamheden? Dan bekijkt u onze portofoons in deze productcategorie om de beste investering te doen. Bent u consument en zoekt u een portofoon die u als particulier kunt gebruiken, dan hebben wij voor u ook enkele producten op een rijtje gezet. Zo is er voor iedere doelgroep een categorie met een groot aantal producten, zodat u altijd het beste product vindt in ons grote aanbod.

Zoek uw perfecte portofoon in de juiste productcategorie
Op onze website vindt u onder andere de volgende productcategorieën:

  • Beveiliging: portofoons voor beveiligers van winkelcentra, bedrijven, bedrijventerreinen, zorginstellingen, scholen en noem maar op.
  • Horeca: portofoons voor horecaondernemers en hun medewerkers, bijvoorbeeld voor hotels, restaurants en cafés.
  • Zendamateur: portofoons voor mensen die deze producten niet professioneel, maar als amateur willen gebruiken.
  • Wintersport: portofoons die u hoog in de bergen kunt gebruiken om te communiceren met uw reisgenoten op de piste.
  • Waterdicht: portofoons die ook onder water werken, bijvoorbeeld ideaal voor duikers.
  • Motor: portofoons die u op de motor kunt gebruiken om met andere motorrijders met portofoon te communiceren. Uitermate geschikt voor groepen motorrijders die tijdens het rijden met elkaar willen blijven praten.
  • Consument: portofoons voor particulieren, in diverse prijsklassen.
  • Retail: portofoons voor ondernemers en werknemers in de retail, zoals in grote warenhuizen of kleinere boetiekjes.
  • BHV: portofoons voor BHV’ers op de werkvloer, die gebruikt worden om met elkaar te communiceren in een noodsituatie.

In totaal vindt u tientallen productcategorieën op onze website en dit betekent dat u altijd wel een product kunt vinden dat echt bij u als ondernemer of particulier past.

Hulp nodig? Wij helpen u graag!
Heeft u de portofoons in de voor u bestemde productcategorie bekeken, maar kunt u nog wel wat extra hulp gebruiken om de beste aankoop te doen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, want wij helpen u graag de perfecte portofoon in ons grote aanbod te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *